Невероятните ползи на солната терапия

Невероятните ползи на солта са известни и предпочитани от поколения наред в Европа.
Извори за ползите от солта датират от гръцката епоха, от Хипократ и Европейските монаси, като посочват положителното й въздействие върху укрепване на организма при възрастни и деца с респираторни проблеми. Спелеотерапията е предшественикът на Халотерапията, като терапевтичният метод е приложим при естествени условия в солни пещери и мини.

Полските корени на Халотерапията започват преди повече от 150 години, когато полски лекар изучава мъжете, работещи в солни мини в пещерата Величка. Миньорската работа се счита за опасна за здравето и живота, но точно напротив миньорите били по-здрави и с по-хубава кожа от другите жители в района.

След продължителни научни изследвания, през 1959г. първата белодробна солна болница отваря врати именно в тази мина в Полша.

През 80-те години на 20в., в Русия е създадена концепцията за първата в света солна стая, чиято цел и идея е да пресъздава микроклимата на солната мина в градска среда. Тогава е създадена и технологията на халогенератора за насищане на солните стаи със сух аерозол. Съвременният халогенератор произвежда аерозол от висококачествена медицинска сол.
Има ли ограничения във възрастта?
Няма ограничения във възрастта.
Какво трябва да правя след терапията?
След терапията можете да поемете отново ежедневните си ангажименти, заредени и отпочинали, като в рамките на 30 мин. ограничавате прием на напитки и храна.
Ще навреди ли терапията на очите ни?
Абсолютно не. Морската вода вреди ли ви?
Има ли риск от пренасяне на инфекции от други клиенти в Солната стая?
Солта действа като магнит за всички микроби, токсини и прашинки. Самата стая е покрита със сол по стените и пода, а по време на процедурата, въздухът се насища с миниатюрни частици сол. По този начин, всички възможни замърсители и вредители се неутрализират.
Това прави микроклиматът в Солната стая 3 пъти по-чист от стерилна хирургическа стая в болница.
Колко точно на брой процедури трябва да се направят?

  • Общата препоръка е да се вземат ежедневни сесии (или толкова често, колкото е възможно) за 14 дни.
  • 14-дневният цикъл може да се повтори 1-2 пъти в годината. В случай на сезонно влошаване на заболяването или в случай на сезонни заболявания, се препоръчва да се проведе един 14-дневен цикъл на солената терапия малко преди наближаването на сезона.
  • за общ тонус, силна имунна система е препоръчително по 1-2 сесии седмично
Ползите на солната терапия
Ползите на солната терапия

Leave a Reply